Lammasneuvoja Marketta Sarja kävi meillä vierailulla, ja liityimme samalla lammastarkkailuun. Paljon siis uutta ja hyödyllistä tietoa saimme jo nyt, mutta parashan on vasta edessä, kun pääsemme ajan saatoissa näkemään tarkkailun "työkaluilla" oma kättenjälki jalostustyössä.

Muutamilta lampailta puuttuivat sukutiedot sen verran että puhtaiksi suomenlampaiksi tarkkailukirjanpitoon saimme Bonbonin, Babeten, Elinan sekä tietysti iskäpässi Elvan. Loputkin ovat kuitenkin vähintään sen 50% suomenlampaita, eli nyt syntyvät karitsat ovat laskuoppini mukaan 75% suomenlampaita?

Pakko rinta rottingilla kertoa lammasneuvojan kehuistakin, kun niitä kerran saatiin... Meillä kun lampola on tehty vanhaan navettaan, joka on puitteiltaan toimiva, muttei erityisen kaunis, ja odotin jotakuinkin kauhistuneita kommentteja. Mutta päinvastoin, lampaat kehuttiin "fiksunnäköisiksi", puhtaat suomalaiset saivat kehuja ulkomuodostaan ja hyvästä villastaan, lampolassa on hyvä valaistus, hyvä ilmanvaihto ja tukevat karsinarakenteet. Hiljaistakin siellä oli ja siistiäkin kuulemma, mutta siitä en kyllä ole samaa mieltä.. :) Ainoa "moite" tuli siitä ettei lampola ole koneellisesti tyhjennettävissä. Raskastahan se sitä on tyhjentää, aivan varmasti, mutta en minä nyt tässä vaiheessa välttämättä näin pienellä määrällä koe järkeväksi investoida oven leventämiseen ja avanttiin tai bobcatiin, jo pelkkä tuollaisen kamppeen vuokrauskustannukset ovat sen verta korkeat että ihan kohtuulliselle tuntipalkalle jää, kun ottaa vain talikon kauniiseen kouraan ja alkaa lappamaan :D Viime kesänäkin kun hiki virtasi ja jokapaikkaa kolotti lampolaa tyhjentäessäni, ajattelin vain että no ei ne ennenvanhaankaan näitä bobcatilla ole tyhjentänyt, ja johan taas virtaa piisasi. :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Musta uuhemme pyöräytti supersuloiset valkoiset uuhi-ja pässikaritsat toissailtana. Emä synnytti itse ja hoitaa karitsansa todella hyvin. Erinomainen emä, ensikko vieläpä, ei voi kuin kehua ja kiitellä! Karitsat saivat nimet 34. Hakapellon Ajatar (uuhi) ja 34. Hakapellon Adrian.

Kokeilempas toimiiko linkit karitsoiden kuviin:

Uuhikaritsa Ajatar

http://www.box.net/shared/28dfnd0715

Pässikaritsa Adrian

http://www.box.net/shared/ja3ativ9p4

 

Pari uuhta näyttää siltä että pyöräyttänevät karitsat aivan näillä hetkillä, veikkaisin että tulevan vuorokauden sisään, jos ei molemmat, niin toinen ainakin. :)