Kesä tuli, ja kesä meni. Samoin lampaanlihat tuli ja meni -kaikki varattiin samantien. Mikäli jäit ilman, olethan ensi syksynä hyvissä ajoin varaamassa omat lihasi! Mahdollisesti ensi kesän grillikauteenkin saatavilla pieni erä niittykaritsan lihaa, myös nämä myydään varausperiaatteella.

Alkuvuodesta tulevat myyntiin myös ensimmäiset oman tilan lampaantaljat. Kaikki valkoisia. Lämmin lampaantalja on ihana itselle, käy sisustukseen tai pehmoiseksi matoksi sängyn viereen. Ja tietysti vauvanvaunuihin tai lapsen pulkkaan lampaantalja on ehdoton lämmittäjä. Taljojen hinnat 85 €/kpl. Myös lankoja odottelemme saapuvaksi.

Huomaathan, että sähköpostiosoitteemme on vaihtunut! Meidät tavoittaa tätänykyä osoitteesta hakapelto(a)gmail.com.

-------------------------------------------

Odotellessa helmikuuta ja karitsointien alkamista hoidimme velvollisuuksia "alta pois". Nyt on kourassa niin Eviran eläinkuljettajalupa kuin elintarvikekuljetuslupa. Myös elintarvikemyynnin omavalvontasuunnitelma hyväksyttiin. Täytyy kyllä aivan ääneen huokailla, että en ihmettele ollenkaan ettei suurtilallisilla ole aikaa, halua ja jaksamista ryhtyä suoramyyntiin, sillä pelkästään kaikenlaisten elintarvikehygieniaan liittyvien asiakirjojen laatimisessa ja hyväksyttämisessä on ollut yllättävänkin kova työ. Mutta toivomme että omalla kohdallamme kaikki vaivannäkö palkitsee tyytyväisten ja pitäaikaisten asiakassuhteiden muodossa!

Myös ensimmäiset Maedi-Visna -verinäytteet otettiin lampaistamme, joten keväällä syntyville ja myytäville eläimille on status MV1. Kuulumme myös scrapieseurantaan josta puhtaat paperit.