Jos saa rumasti sanoa, meille on saapunut uusi työkalu, joka on karvainen, nelijalkainen ja haukkuu. Työlinjainen bordercollienarttu Eyespy Lemon, tutummin "Tiitu", saapui ilostuttamaan elämäämme reilu viikko sitten Tupoksesta Jokisaaren Minnalta. Neiti on nyt siis 9 viikon ikäinen, joten ottaahan se vielä aikaa että hänestä työkaveriksi on. Tiitun vanhemmat paimentavat, joten toiveissa on että lampaiden käsittely tulee meilläkin helpottamaan koiran myötä.

Tässä muutama kuva Tiitusta:

Pahoitteluni ei-kovin-hääveistä -kuvista, neiti on aika vilkas, emme ole toistaiseksi saaneet siitä räpättyä edustavia ei heilahtaneita kuvia :) Kuvat on otettu Tiitun saapumista seuraavana päivänä.

Koirat ovat valtava apu eläinten pidossa. Toivoisin jonain päivänä elämäntilanteemme mahdollistavan vielä monipuolisemman koira-avun käyttämisen. Laumanvartijat turvaamaan karjaa (villipedot, irtokoirat, ilkeät ihmiset), paimenkoirat käsittelyyn ja rottakoirat tuhoeläinpyyntiin. Näistä kaksi ensiksimainittua on, mutta toistaiseksi pyrimme pitämään tuhoeläimiä pois muilla keinoin. Sitten kun emme itse enää jaksa ja/tai konstit loppuu, aletaan harkitsemaan sitä koiraa. Lainarusseleita meillä onneksi on käynytkin säännöllisesti, kiitos siitä heidän aktiivisille omistajilleen!

Karitsoinnitkin ovat hieman alle puolenvälin menossa. Monenkirjavaa pikkuvipeltäjää loikkii navetassa. :) Eilen otimme myös astutetut, sekä siitospässit sisälle. Toistaiseksihan ilmat ovat olleet kohtalaiset, mutta eletään kuitenkin jo lokakuuta, kohta tulee vaakasuorassa räntää... Lampaillamme on kuitenkin pihattoaitaus johon ne pääsevät navetasta ympäri vuorokauden syömään ja jaloittelemaan, joten sisälleotto ei kirpaise niin paljon. :)